minos - diary augusti 2006Torsdagen den 31 augusti
En relativt lugn dag. På kvällen kom mattes förra jobbarkompisar Maria och Mia från Örebro och festade lite. André och Ofelia var även med! Det var skoj att leka med Ofelia och jag tröttnade nästan aldrig... Men matte bar in mig i saccon och jag somnade bums! Riktigt rolig kväll, men ack så trött jag blev!
Mia och Maria på uteplatsen
 
Onsdagen den 30 augusti
Varit hemma hos fam Källberg hela dagen, moster Marita hämtade oss i morse. Busat mycket med Sigge idag! Jääätteroligt! Hampe vill som vanligt inte busa... Tråkmåns! Men jag hade en liten dragkamp med honom iallafall! ;) Visade moster att jag faktiskt kan sitta och ligga på kommando, men bara när jag har full koncentration förstås... Annars är det för mycket att titta & lyssna på! Bryr mig inte längre om att Pi vill hälsa på mig. Jag är duktig och är stilla! Längtar efter husse!
 
Tisdagen den 29 augusti
Tog en morronpromenad i skogen i det vackra vädret! Mattes gamla tjejkompisar var här och hälsade på. Anneli från London med 4 veckors Robin, Jenny med Olle och Viggo, Linda från Los Angeles och Helena med Nora och Wille. Allihopa gick ned till sjön och några badade, även jag! Trött på kvällen efter allt bus med barnen! Tycker inte att maten lockar så märkvärdigt, så idag har jag svultit hela dagen. Matte var inte nöjd...
Olle, Viggo, Nora och Wille
 
Måndagen den 28 augusti
Matte och jag hade sovmorgon, husse åkte tidigt till Sthlm för att jobba. Matte är dunderförkyld så vi har haft en tämligen lugn och skön dag. Tog en ny prommisväg i skogen! Det var jättekul!! Fast jag trillade ned i ett dike när jag kastade mig ut i gräset, men jag tog sats och sprang allt jag kunde till matte. Har letat godis inne och solat på gräsmattan. Duktig är jag! Var själv när matte cyklade till affären, men det gjorde inget det tok regnade ändå ute!
 
Söndagen den 27 augusti
Idag hade hela familjen sovmorgon! Det var jätteskönt att sova lääänge! På em åkte vi till skyttebanan i skogen där husse tränade lite skytte medan matte och jag gick prommis i skogen. Vi tränade hit & stanna, jag märkte inte ens att husse sköt där borta. Var oxå jätteduktig och letade på en godisbit som matte lagt ut!!! Jag har blivit riktigt duktig på att leta!
 
Lördagen den 26 augusti
Husse och jag var vid stranden, vi lekte kurragömma och jag hittade honom bakom ett träd. Han hade väl gått vilse eller ngt...;) Matte var borta, så senare tog husse och jag en skogspromenad. Jag följde husses fotspår, ibland så han knappt hann lämna dem :) Det är bäst att hänga på i skogen så inte husse tappar bort sig ;) En aktiv dag men jag sov gott sen i måååånga timmar.
 
Fredagen den 25 augusti
Dax för kloklippning igen... Finns det något värre?!? Ska det verkligen vara ett nödvändigt ont som matte påstår? Matte och jag var till båten och skopade ur vatten, jag gick omkring på båtbryggan men var plötsligt lite för självsäker och vinglig på benen så att jag trillade i! Matte kom och fiskade upp mig. Tur för mig att jag kan simma och inte fick panik. Jag forsatte att balansera på de smala plankorna även fast matte inte verkade uppskatta det. Fick fint besök av mattes bästa vän Linda som är hemma från Los Angeles där hon bor annars. Hon var mycket trevlig! Som höjdpunkt på dagen kom husse hem till stugan och jag blev mycket glad!! Jag visade att jag lärt mig att sitta och stanna kvar och att leta efter godis.
Linda och Minos
 
Torsdagen den 24 augusti
Tog en prommis med matte till sjön och badade. Annars en mycket lugn och skön dag! Var ensam hemma (medans matte klippte gräset) 1 timma. Nemas problemas!
 
Onsdagen den 23 augusti
Idag har jag varit hos veterinären och fått spruta. Jag skötte mig exemplariskt! Jag varken pep, skrek eller gjorde ngt annat som matte inte skulle ha velat. Jag kollade bara in veterinär Lage Bellström och slickade honom i örat. Jag fick slicka på hans stetoskop, och sen var allt över! Lätt som en plätt! Han tyckte att jag var en mycket sympatisk & fin hund! Tjohoo!
 
Tisdagen den 22 augusti
En lugn dag hemma. Skönt.
 
Måndagen den 21 augusti
Husse åkte tillbaka till Sthlm och jobbade. Matte och jag tog en prommis till stranden. Nu springer jag jättefort!! Dålig i magen och vill inte äta någonting. Matte kokade ris men det ville jag inte ens lukta på. Blä! Fick välling istället som gick ned efter lite funderande. Sovit ute på gräsmattan där matte gjort ordning åt mig, så att jag har nära till "toaletten".
 
Söndagen den 20 augusti
Mormors födelsedag! Grattis till henne! Var med husse & matte på skjutbanan i Arboga. Matte och jag gick en promenad när husse sköt några skott i vallen. Jag tyckte att det var helt ok. Stannade upp lite i min lek och undrade vad det var men sen fortsatte matte och jag att leka. Nemas problemas! Gick prommis i skogen med matte & husse. Träffade farmor & farfar oxå hos mormor & morfar. Mycket trevligt men jag somnade som en stock! Var trött efter skogspromenaden. Sov hela em & kvällen i saccosäcken, med kiss & matpauser förstås! :)
 
Lördagen den 19 augusti
Var och firade mormors och morfars födelsedagar i förskott och efterskott! Mattes hela familj var där med barn, män, barnbarn & Cecar! Cockrarna var inte där de var hos sin farmor & farfar. Jag lekte dock med Cecar hela dagen! Han är ju toppen helt enkelt! Jäääättetrött när jag kom hem. Sov skönt i saccosen, fårskinnet och på mattan i gästrummet. Den är skön den!
 
Morfar, mormor och morbror i hammocken
Fredagen den 18 augusti
Hemma med matte i Rissne hela dagen. Jag hade en ta det lungt dag, verkligen skönt! Matte städade hela lägenheten och dammsugaren var helt ok! Det gick lite bättre att gå ut idag, brydde mig inte så mycket om alla nya ljud. Men jag sätter mig överallt och filosoferar, det tycker jag är skönt men matte verkar lite irriterad ibland. Hon försöker att locka på mig efter bästa förmåga, ibland lyder jag riktigt duktigt. Sov hela vägen till Lunger och stugan. Så när jag vaknade var det mörkt och vi var i stugan igen! Fick valpfnatt på gräsmattan!
 
Torsdagen den 17 augusti
Idag har jag sovit från kl 23.00 tills kl 6.00! Husse och matte var mycket tacksamma för det! Åkte tunnelbana (till Duvbo) för första gången! Det gick riktigt bra, förutom att jag vill bestämma själv när jag vill gå och inte. Jag bromsade lite så matte fick lyfta in mig på hemvägen. Men annars gick det MYCKET bra! Var i Duvbo och hälsade på brorsan Wesley! Jag kände igen honom direkt! Det var toppen att busa med honom! Han var mycket duktigare än vad jag är på att komma till husse & matte, så nu måste jag ligga i hårdträning! Matte tyckte att han var mycket gossig! Helt slut när jag kom hem, däckade direkt på hallgolvet, men matte ville att jag skulle äta först... Åt lite och somnade som en stock!
Brorsan Wesley
 
Onsdagen den 16 augusti
Vaknade i "nya" hemmet. Det gick helt ok att sova här! Men jag måste nog vänja mig vid allt folk, trafik och nya ljud. Jag tycker att det är läskigt och vill bara gå hem så fort som möjligt. Två tanter har iallafall hittills tyckt att jag är söt! ;)
 
Tisdagen den 15 augusti
Sov från klockan 22.30 tills 06.00 ! Fick vara hos matte och husse i sängen sen, de kunde inte låtas bli att charmas av mig! Hade en lugn dag, var och badade en sväng. Åkte hem till Rissne på kvällen. Jag sov hela resan så den gick bra, men fy vad läskigt det var att rasta mig där! Så mycket ljud!
 
Måndagen den 14 augusti
Regnade som skrutt ute. Brrrrrr ! Matte tvingade ut mig att bajja och kissa. Jag var tvungen att skaka mig massor av gånger. Mormor kom och hämtade matte och mig så vi var där hela dagen. Fick somna i mormor & morfars trädgårdsstol på kvällen medan mormor och matte spelade kort & drack drinkar! Husse kom och hämtade oss, men jag var för trött för att hälsa på honom.
Sover i trädgårdsstolen
 
Söndagen den 13 augusti
Då både matte och jag somnade som stockar kl 22.00 igår så är jag jääättepigg nu på morronen. Jag tänker dock inte äta någonting för de där kulorna är förbaskat tråkiga. Matte hade ingen sympati alls utan hon tog bort skålen efter en stund när jag inte åt... Jag gick och busade med alla mina leksaker istället, ny favorit är en plastkula som jag snodde ur tvättmaskinen för matte. Annars har det varit en riktig söndag här, vi har sovit, ätit och latat oss hela dagen! Regnet öser ned, fy vad jag inte gillar att vara ute när det regnar!!
 
Lördagen den 12 augusti
Vaknade tidigt och var full i bus! Matte inte lika pigg :( När jag väl fått matte att vakna och fått mat i magen så blev jag jättetrött och somnade i saccosäcken. Matte och jag gick en kort sväng i skogen, det var roligt men jag höll mig nääära matte hela tiden! Fick främmande av Mathilda & Hampus som hade Maya deras Staffordshire Bull Terrier med sig. Fick en godråtta i present! Hon var mycket rolig att leka med och tröttnade nästan aldrig! Vilken tjej! Luktade gott gjorde hon oxå, så jag var tvungen att försöka att rida på henne, matte gillade det dock inte! Sigge & Hampus kom oxå men de var som vanligt inte intresserade av mig, men jag badade i sjön med dem sen. Fast bara till magen, ville inte bada mera. Trött, så trött på kvällen.
 
Fredagen den 11 augusti
Sovmorgon med matte, 9.00 vaknade vi! Jag var bara ute en gång vid 04.00. Matte var myyycket stolt över mig! Sen "råkade" matte komma på mig när jag knaprade "lite" på mobilladdaren, ingen större fara tyckte jag men matte påstod att den var obrukbar! Märkligt, jag smakade ju bara lite på den. Gick i skogen med matte, jag kände att det var bäst att hålla sig nära henne. Moster och Pi kom på besök. Jag ville leka med Pi och han med mig, men det verkade inte matte eller moster vilja. Konstigt! Cockrarna var inte med, Hampe hade varit på sjukhuset och fixat tänderna. Skön hemmadag med matte, har mest sovit.
Pi & Minos
 
Torsdagen den 10 augusti
Var och hälsade på Cesar. Han är min bäästa lekkompis. Åkte i nya bilen, för första gången i bakluckan alldeles själv. Det var ju inget märkvärdigt med det heller! Mormor & morfar kom på kvällen och vi tog en promenad till sjön och badade allihopa. Matte svepte in mig i en handduk efteråt, mycket skönt. Senare på kvällen hände det hemskaste, kloklippning! Jag skrek så högt jag kunde men matte fattade inte att hon skulle sluta! Det där gillar jag INTE!
 
Onsdagen den 9 augusti
Var och hälsade på husses jobbarkompis & hennes familj. Tyckte att det var ganska tråkigt för lillkillen ville inte leka med mig. Vi åkte vidare till husse & mattes vänner Anna & Fredrik (Ida & Anton) i Örebro. Sov gott på deras gräsmatta, medan matte pratade med Anna och husse var och hämtade nya bilen som jag kan åka i bagaget i! Jag hade tokvalpryck på gräsmattan när jag kom hem! Herregud vad trött jag blev sen!
BMW'n, 325i
 
Tisdagen den 8 augusti
Var hos mormor & morfar en stund. Sigge & Hampe kom dig oxå! Sigge lekte med mig för första gången! Det var riktigt roligt. Gick till stranden på kvällen och träffade en gammal Springer Spanieltik som heter Nelly. Mycket trevlig, men döv så hon hörde inte när jag skällde på henne. Hon kunde tricket att gå omkring på botten och leta efter stora stenar och sen doppa huvudet för att ta upp dem! Coolt!
 
Måndagen den 7 augusti
Letade efter godis i ett gräddpaket, det var mycket roligt fast jag förstod inte att det var godisar i först. Men matte visade mig. Matte & jag har varit vid stranden och badat och solat. Jag sov mycket gott i skuggan efter att jag hade tagit mig ett dopp. Husse kom hem till Lunger från Sthlm. Jag blev överlycklig över att se honom igen! Mormor & morfar var här på en kort kaffe, men jag hann med att bita morfar hååårt i ankeln! Toppen, vad han skrek!
Letar godis i gräddpaket
 
Söndagen den 6 augusti
Farfar & farmor kom och hälsade på mig för första gången! De var mycket trevliga och jag var med när de plockade krusbär, mums så goda de är förresten! Gick till badet & badade med husse och matte. Det var mycket skönt i den här sommarvärmen! Matte och jag sov middag, efter att jag och husse busat på gräsmattan. Klarade av att ligga på kommandot "ligg" för första gången! Sitt "kan" jag ju redan! Husse åkte hem till Sthlm. Så i natt vaktar jag huset med matte!
 
Lördagen den 5 augusti
Följde med matte & husse till mormor & morfar som är på semester för att vattna blommorna. När vi kom dit så var moster Marita, hennes 9 månaders son Pi (Filip), och Hampus och Sixten där! Matte badade med Pi och jag försökte att leka med morbröderna men de var tjuriga. De ville inte alls leka med mig. Fabbe & Marre kom förbi en sväng och jag fick en knut i present! Snälla dom! Morbror Cesar som är en Golden Retriver kom oxå och hälsade på! Han var en stor, snäll gul sak. Han lekte med mig hela tiden och det tog musten ur mig ordentligt!
 
Fredagen den 4 augusti
Matte var borta på dagen så jag var hemma och busade med husse! Matte & husse åt köttfärspaj & jag fick inte smaka fast jag tiggde så fint! Kissade lite på mattan i vardagsrummet men husse lyfte upp mig illa kvickt! Tror inte att det är poppis att kissa inne...
 
Idag är jag 9 veckor! Vägning står på schemat, jag landade på 10,5 kg när husse vägde mig! Så jag har alltså gått upp 1,3 kg sen förra veckan. Sådär ja! Träffade moster Marita's Cocker Spaniels Hampus och Sixten för första gången. Matte trodde att Hampus skulle bli livad, men ingen av dem var intresserad av mig :( Den där Sixten sket i mig även fast jag bjöd upp till lek massor av gånger, tråkmåns! Dessutom åt han upp min mat mitt framför näsan på mig! Fräckt va??! Kanske ska börja äta upp den själv istället... Tål att tänkas på. Matte och husse försökte att klippa klona på mig för första gången, de lyckades inte fullt så bra. De verkade sura över det. Senare var jag och badade med morbröderna, Hampus han kan verkligen simma han! Jag bar Hampus koppel på vägen hem, han blev mycket irriterad när jag höll emot. När vi kom hem hade vi "Kräftskiva" allihopa. Jag fattar inte att man verkligen äter dem!? Märkligt!
Matte Annika håller nykokta Hjälmarkräftor
 
Onsdagen den 2 augusti
Jag åt ordenlig frukost idag... Var tvungen att visa dem att jag faktisk KAN äta, om jag vill! Husse tog en MC-tur till Örebro så matte och jag passade på att gå till soptunnan med skräp. Jag följde henne snällt utan koppel. Var hemma och bara tog det lungt hela dagen, gick en liiiten prommis på kvällen och träffade grannens två Gråhundar. De var väl kanske inte riktigt i min smak. Somnade som en gud när jag kom hem.
 
Tisdagen den 1 augusti
Jag badade för första gången i en sjö, Hjälmaren rättare sagt! Det var helt underbart och jag sprang ut till matte & husse. Simmade som om jag inte gjort annat! Tittade in hos morbror Hans & moster Mona, men jag var mest trött och sov på deras sköna altan. Kvällen var lugn och skön hemma.
Minos badar första gången