minos - diary november 2006Torsdagen 30 november
Matte på intervju idag igen. Hon har inte i skrivande stund fått reda på hur det gått ännu... Idag har Ozzi med matte Anna varit här & hälsat på! Det var jätteskoj(!!)... när vi väl fick hälsa på varandra. Värst vad hårda mattarna har blivit nuförtiden med att vi ska vara lugna & fina innan vi får säga hej. Men vi skötte oss och fick till slut busa med varandra! :) Matte & Anna fikade så jag & Ozzi röjde runt här hemma. Men vad gör väl det? Det finns ju dammsugare (& som tur är tvättmaskin!) !! ;)
Ozzi & Minos lekerOzzi & Minos leker
 
Onsdagen 29 november
Ringträningsdax idag! Matte var mycket spänd innan vi åkte dit. Förra gången var ju kontakten mellan mig och matte inte den bästa. Så nu skulle det utrönas om 2 veckors intensiv kontaktträning hade gett resultat eller ej... Det skulle visa sig att jag iallafall låg på mycket mer plus den här gången än förra gången vi var där! Även om jag galopperade när vi sprang och inte ställde mig så snyggt så var kontakten helt klart godkänd! Jag käkade godis ur mattes hand så att tummen är alldeles röd och svullen! Men vad gör väl det?! Hon var glad & tyckte till och med att det var roligt idag!! Vi fick till och med beröm av Gerard TVÅ gånger! Det kommer matte aldrig att glömma! Jag tyckte oxå att det var roligt och somnade som en stock i husses säng när jag kom hem!
 
Lördagen - Söndagen 25 - 26 november
Matte & jag åkte själva till stugan då husse var tvungen att jobba för brödfödan... Vi åkte och hälsade på mormor & morfar istället som var hundvakter åt Hampus & Sigge då deras familj låg hemma i kräksjukan allihopa, stackarna! Tog en prommis i skogen & till sjön på morronen, det var otroligt skönt trots regnet! Matte hyrde DVD på kvällen och vi var hemma och mös i stugan. Söndagen tillbringade jag med matte medans hon utförde alla möjliga slags ärenden i Örebro. Hälsade på hela Fam Strömqvist-Larsson, var även till mattes vänner Elin & Jacob som håller på för fullt att rusta deras herrgård "Stora hyddan" vid Gustavsvik. Matte är så avundsjuk sååååå! Det kommer att bli så vackert så vackert! Efter ett snabbstopp i stugan igen så bar det av hem till husse och Rissne! Det var så roligt att se husse igen efter helgen, matte var oxå glad att se honom! Puss!
Filmen "The Break Up"Filmen "Flight 93"
 
Fredagen den 24 november
Fredagsdate med African Braveheart's Shumba med matte Jennie! Verkligen jättekul att träffa Er!! Shumba är en riktig liten godbit, som jag tyckte mycket om! Jag gnällde och blev som fastklistrad i trottoaren när vi skulle skiljas åt... Matte tyckte oxå att det var kul att få träffa någon som har samma inställning till uppfostran som hon har, det är inte lätt att vara "överens" om det annars har hon märkt... Hon är inte så förtjust i flexikoppel som rullas ut och hundar som kommer springandes fram som yrväder! Matte vill gärna bestämma när, var & hur vi hälsar på andra hundar/människor... Men alla är som sagt inte av samma uppfattning. Ikväll bär det av till stugan!
 
Torsdagen den 23 november
Matte & jag tillbringade två timmar med Wesley & hans matte idag på dan. Mattarna hade fått för sig att vi skulle sitta och vara lugna innan vi fick hälsa på varandra, herregud! Men efter lite motstånd fick de iallafall som de ville. Det var väl tur det annars hade de ju surat hela dagen! Trevligt att få busa runt lite med brorsan, det var ett tag sen. Husse & matte har varit i Kista galleria en sväng och köpt hockeybockeyskydd till husse & några julklappar. Klippa klona dag idag oxå, jag har faktiskt börjat att lära mig nu så nu är det inte så farligt längre. Bara lite gnäll men det får matte stå ut med, det kan ju lixom inte gå hur lätt som helst för henne, eller hur!? ;)
Husse i full munderingVad håller han på med?Gäsp!
 
Onsdagen den 22 november
Idag har matte haft storkok till mig! Hon har kokat märgben & gjort egen levergodis! Tjoohoo! Smaskigt värre! Matte var inte på humör för ringträning idag, så hon tyckte att det var mest schysst emot mig att vi inte åkte dit. Det tycker jag med! Hon tänkte på vad Lena sa till henne angående konflikter dvs. att man bör välja sina tillfällen och kanske inte behöver utmana dem. Det tycker jag var klokt tänkt! Så matte åkte på bio med Susanne & Kevin istället. Husse & jag hade hemmakväll istället!
Kastruller på spisenNykokta märgbenMinos uppsikt över diskbänken
 
Tisdagen den 21 november
Usch & fy, vad det är ruggit väder idag! Det bara regnar och är gråkallt. Men som tur är har jag fått mitt fina svarta täcke med reflexer på idag, som matte beställt från HundOmera.se! Det passade perfekt!! Det finns även lite att växa i. Matte har varit tråkig hela dagen, hon har tvättat och städat. Men jag har iallafall gått en timmesprommis blandat med lite träning. Matte har slut på sin fantasi just idag så hon skulle gärna uppskatta mail- eller gästbokstips på aktiviteter som är skojjiga för mig att klura på! På kvällen hade vi främmande av Per Bonté & husses bror Staffan. Husse & Per fixade med budget för Ute Miljö & Staffan lånade skrivaren. Matte åkte & handlade. Fullt hus alltså!
Minos med täckeHusses bror StaffanHusse & Per fixar budget
 
Måndagen den 20 november
Matte fick inte jobbet som hon så gärna ville ha... :( Hon är lite lessen, det stod mellan henne & en annan tjej som bott i London 10 år och snackar perfekt engelska, matte har ju inte precis det perfekta uttalet så hon blev helt enkelt brädad! Nåja, hon repar sig nog även om hon verkade lessen på prommisen idag. Ozzi's matte ringde & frågade om vi skulle träffas något i veckan? Det tyckte både jag & matte lät som en mycket bra idé. De snackade oxå om ifall det blir någon ringträning den här veckan. Matte måste kolla med bil.
 
Söndagen den 19 november
Matte & husse har varit ute i trädgården och krattat, eldat & fixat hela dagen. Inte så roligt tyckte jag men jag fick minsann vara ute! Hjälpte till lite genom att gräva några gropar i gräsmattan! Ooops! Det var inte poppis! Fick främmande av husses jobbarkompis med familj från Sthlm. De fikade och hade massa gottis på bordet men jag fick inte smaka... Dålig stil tycker jag!
 
Lördagen den 18 november
Hela familjen tog en lång skön prommis vid Hjälmaren ute vid stugan. Gick förbi och tittade om syrran Vilda var i stugan men det var hon inte vad jag kunde se... Tråkigt, jag hade gärna busat runt lite med henne! Matte får se till att ha med sig nummret till Vildas husse & matte nästa gång! Åkte och åt lunch hos farfar & farmor i Odensbacken. Stannade där hela dagen & var ute på prommis i skogen med allihopa! Jag passade på att var olydig eftersom husse hade glömt kopplet hemma. Matte & husse blev inte glada!!
Lyktor på trappan
 
Fredagen den 17 november
Matte på anställningsintervju, hon var grymt nervös! Tog en prommis när hon kom hem och tränade kontaktövningar också blev det mycket lek! Väntade in husse som kom från jobbet & åkte till Arboga. Fick träffa moster Marita, Pi, Hampe & Sigge. Men de vovvarna var lite trötta tror jag... Jag snodde Sigges ben och bet på det istället. Pi var verkligen en glad prick heela kvällen!
 
Torsdagen den 16 november
Jag & matte heeeelt slut efter ringträningen! Jag ville bara sooova hela dagen, men matte tyckte att vi skulle ta en prommis ute på fälten och träna kontaktträning! Humpfr... kan jag inte bara få sova? Matte var på kurs tillsammans med Susanne för Eva Bodfält "Fyra vägar till kommunikation" oj, oj, oj vad hon fick höra mycket matnyttiga saker! Nu verkar det som om vi ska omsätta allting i praktiken, matte var super nöjd och entusiastisk när hon kom hem.
Kontaktkontraktet
 
Onsdagen den 15 november
Herrejösses!! Ikväll har matte & jag varit på ringträning för Gerard O'Shea i garaget i Flemingsberg. Det var ingen lätt match, matte fattade/hörde inte vad hon skulle göra & jag fattade ännu mindre vad hon ville att jag skulle göra! Vi sprang, stod fint, försökte att äta upp köttbullen fort som attan när den kom nära & så ville ju jag hälsa på både Ozzi, Wesley & Vilda som var där, men det fick jag inte för matte!! Vi var visst där för att träna/jobba och inte för att busa. Jag tror att jag föredrar busandet! Matte fick bastning för att vi inte har någon bra kontakt, antar att det blir träna av som attan nu! Kolla in på African Hunter's hemsida så får ni se bilder från träningen.
 
Måndagen den 13 november
GRATTIS på 1-årsdagen Pi!!! Och grattis pappa på farsdag!
Matte har varit oerhört dålig på att skriva i dagboken och uppdatera bilderna! Fy skäms på henne! Fattar dock inte vad hon gör då hon sitter framför datorn hela dagarna... Söker jobb antar jag. Mycket har hänt sen senast... Det har varit snöstorm i Rissne och det var så kul så kul!! Jag fullkomligt ääääälskar snön! Men det är lite otäckt att gå ut i snö som är orörd, jag går helst i matte & husses spår bakom i stället. Har varit i stugan och skrämmt vettet ur matte, då det stod en älg på tomten när det var alldeles kolsvart ute! Jag blev oxå rädd! Sen vaktade jag huset & skrämde upp matte ännu mera! Var förstås och grattade Pi på 1-års dagen (en dag för tidigt) igår! Han är ju min & mattes guldklimp! Husse har hunnit med att vara i Norge & tävlat i dynamiskt skytte i helgen. Matte har haft besök i stugan av sina gamla jobbarkompisar Mia & Maria. Mycket vin blev det... Men Mias boxer Ofelia & jag busade heeela natten!
EttårstårtaPi & pappa GregerMia, Minos & Ofelia