minos - diary october 2006Måndagen den 30 oktober
Brorsan Wesley med matte har varit här på morronen & vi fick busa runt lite på gräsmattorna. Kul! Mattes storasyster Carina kommer med barnen (André & Fille) som har höstlov!
 
Söndagen den 29 oktober
Morronprommisen som blev en timma "tidigare" än vanligt (då vi ställt om klockan i natt) var härlig! Det var frost på marken (0,8 grader) och löven var knastriga! Tjoohoo! Det var inga andra vovvar ute så jag drog låååånga rundor på stora gräsmattorna! Vi har visst redan börjat att öva från kursen igår blev jag varse. Men det kanske kan vara bra? Vad vet jag!? Gossade ned mig i mattes säng efter frukosten, mmmmmm så varmt och skönt!
Sover i sängen
 
Lördagen den 28 oktober
Mattes vän Anna fyller år idag! Grattis till Anna som är i N.Y. på självaste födelsedagen! Valpkurs på schemat, matte & jag åkte med Wesleys husse Oscar, då vi är billösa. Husse är på Range Officer seminarium i E-tuna & lär sig massor av skytteregler. Matte tyckte att det verkligen var en mycket givande kurs idag! Vi lärde oss positiva & negativa nej! Det kommer enligt henne mycket väl till användning... Jag förstår inte varför hon tycker det!? :) Jättetrött när jag kom hem, sov med matte på em och på kvällen mös vi i soffan för oss själva.
Anna
 
Fredagen den 27 oktober
Varit på långprommis med matte i regnet. Men det stör mig faktiskt inte så mycket! Blir lite kallt bara på slutet, ska be matte att köpa ett täcke till vintern! Mattes vän Ulla kom hit och hälsade på. Det var mycket trevligt att träffa henne. Hon tyckte att jag var mycket söt! Myskväll i soffan med husse & matte.
Minos sover i soffan
 
Onsdag den 25 oktober
Det har gått några dagar sen vi kom hem, inget särskilt har hänt direkt. Matte var på ringträning i Flemingsberg med Karin nu ikväll. Tittade på Gerard som var helt fantastisk på att ställa upp vovvarna! Så nu har matte fått för sig att vi ska dit! Jag kommer att springa som en tok & bara kolla på alla andra hundar! Matte känner sig redan nervös som skrutt!
 
Lördagen den 21 oktober - Söndagen den 22 oktober
Varit på prommisar med matte & husse. Bland annat ned till sjön där vi hittade en jätteläskig halvuppäten gammal gädda! Varit en sväng till mormor & morfar oxå. Annars har vi mest varit hemma på tomten och sovit. Hela familjen var trötta! Hem till Sthlm på söndag kvällen.
Minos & på väg till sjönMinos med gädda
 
Fredagen den 20 oktober
Matte var på kurs på förmiddagen & husse jobbade så jag var själv hemma. Men det klarade jag ju med glans! Tog en långprommis med matte. På kvällen när husse kom hem åkte vi till stugan. Stannade på vägen & hälsade på Hampe, Sigge & Pi med föräldrar! Människorna åt tacos men jag satt under Pi's stol så jag fick min beskärda del jag med! :) Åkte vidare till en kall stuga. Brrr... Frös, men matte bakade in mig i filten i soffan så jag somnade gott!
 
Torsdagen den 19 oktober
Idag har brorsan Wesley varit hos oss när hans matte & husse jobbade. Det var dödskoj! Vi har lekt, sovit, lekt & lekt. :) Sen kom Liselotte och hämtade Wesley men hon var kvar här ett tag och pratade med matte, så jag & brorsan somnade på madrassen som Henke hade sovit på!
Minos & Wesley sover på madrassen
 
Onsdagen den 18 oktober
Hittade nya prommisvägar med matte här i Rissne! Bra sådana där jag kunde vara lös & vi kunde träna lite. På kvällen var jag på Järfälla Brukshundsklubb & kollade. Det var mycket lärorikt och bra att få sitta och titta på apellplanen & alla vovvar som var där och tränade. Matte och jag tränade lite hit, sitt, ligg, tass och fot i ett hörn. Det gick tämligen ok. Sen gick vi på prommis med Nike & Susanne på stubbfältet! Där fanns det dessutom massor av gött! Till mattes & Susannes stora förtret! Sov gott när husses gamla kompis Henke kom och sov över!!
 
Måndagen den 16 oktober - Tisdagen den 17 oktober
Husse kom hem tidigt på måndagmorronen. Åh vad glad jag blev då! Dessvärre åkte jag ned ifrån sängen:( Får bara ligga där när matte är själv. Annars två relativt lugna dagar... Prommisar i skogen och på fälten! Det är så himlans skoj att springa allt vad jag kan i höga gräset! Matte var dock på sin vakt så att jag inte skulle rulla mig i någon kobajja idag... Jag lyckades inte! :(
 
Söndagen den 15 oktober
Valpträff med hela B-kullen! Otroligt roligt att träffa, nästan, alla brorsor & syrror! Jag var så otroligt sömnig när jag kom hem, så att det går nästan inte att förklara. Orkade nästan inte äta maten även fast den var försenad med flera timmar. Skäms på sig matte! Som sagt när vi äntligen kom hem så somnade både matte & jag skönt i sängen!
4 stycken valpar4 valpar & Stefan
 
Lördagen den 14 oktober
Valpkursen inställd idag oxå, då Lena fortfarande är sjuk. Trist! :( Så matte och jag får hitta på ngt annat kul! Matte & jag åkte och träffade Ozzi med husse Christer & matte Anna! Jätteskoj att träffa dem!! Tyvärr glömde (hur gick det till?!?!) matte kameran... Men Anna & Crille tog kort så matte kanske kan få några!? Skön myshemmakväll i soffan! Vi längtar efter husse!
Minos lördagsmyser i soffanOzzi & Minos delar pinne
 
Fredagen den 13 oktober
Fredagen den 13:onde!! Jag hade bara lite otur, matte trampade mig på tassen! Jag skrek hööögt & haltade efteråt. Men det var mest spel för galleriet för när matte tittade bort sen så gick det bra att gå på tassen! Hon bad dock så mycket om ursäkt! Mattes kompis Anneli var här och hälsade på. Vi tog en prommis i skogen vid Bögsgård, skönt!
Vackert ljus som brinner
 
Onsdagen den 11 oktober - Torsdagen den 12 oktober
Moster Marita & Pi kom och hälsade på! :) Tyvärr var inte coccisarna med då de var hos sin farmor i Munktorp & hälsade på. Jag tycker sååå mycket om Pi! Vill gärna pussa på honom hela tiden! Moster & Pi åkte hem på torsdagen igen för att kolla på hus! Matte & jag tog en prommis ut på fälten. Där hittade jag en riktigt smaskig kobajja som jag bara var tvungen att käka lite av & rulla mig ordentligt i! Mums! Matte blev inte så glad... :( Fick bada när jag kom hem & klippa klorna, det var straffet för kobajjan antar jag! Husse åkte till Kreta på konferens, så nu är matte & jag solo hemma!
 
Tisdagen den 10 oktober
Var i skogen med matte och träffade en gammal schäfer som vi hälsat på förut! Mycket trevlig! Husse, matte & jag var till Nike och hälsade på! Nike är snabb som vanligt. Men jag försöker att hänga med så gott det går. Jag blir bättre och bättre!
 
Söndagen den 8 oktober - Måndagen den 9 oktober
Åkte och lämnade Wesely, det kändes inget roligt att lämna honom, men jag somnade som en gud i bilen till Lunger. Matte och jag var hos mormor & morfar och käkade. Åkte vidare till stugan och matte fixade i trädgården. Jag orkade bara vara med matte en liten liten stund sen gick jag in och somnade gott i saccosen! Åkte hem till Sthlm tidigt måndag morron. Husse hade kommit hem från Växjö och skyttetävlingen! Han hade varit så duktig och kommit 2:a!! Matte & jag är mycket stolta över honom!!
 
Lördagen den 7 oktober
Idag blev valpkursen inställd för att Lena är sjuk. Trist! Men det kanske var bra oxå med tanke på att Wesley kommer hit för matte ska vara hundvakt. Wesely kom vid kl 15.00 och vi busade typ hela tiden fram till kl 20.00 när vi somnade i 45 minuter, sen körde vi igång igen! Jäääääätteroligt att ha brorsan här!! Vi sov sådär och körde igång igen direkt på söndagmorronen. Tappade de resterande hörntänderna när jag busade med Wesley.
Minos & brorsan WesleyMinos & brorsan Wesley
 
Fredagen den 6 oktober
Det har gått några dagar sen jag skrev sist, men det har inte hänt så mycket nytt direkt. Idag var vi ute och gick i regnet, ganska skönt faktiskt. Jag börjar vänja mig vid regnet även om det är lite obehagligt precis när vi kommmer ut. Tappade min första hörntand! Coolt! Var jättenyfiken på mattes vin, så jag smakade lite... Blääää, det var äckligt! Aldrig mera vin för mig!!!
Minos tappade hörntand
 
Måndagen den 2 oktober - Tisdagen den 3 oktober
Matte och jag tränade att jag ska gå med henne och inte trilskas, det gick tämligen bra på en gång! Var i skogen och letade godis, hoppade upp på stenar & gick balansgång. På tisdagen var matte och jag ut på prommis på fälten, övade olika saker. Var och träffade Nike på kvällen, men jag var rätt trött så det blev en kortis.
 
Söndagen den 1 oktober
Valpkurs kl 10.00 vid Årsta! Regnade som tok, men vad gjorde väl det? Toppen! En mycket bra valpkurs idag, matte lärde sig massor! Lena du är helt suverän! :) Nu blir det för matte och husse (till en viss del) att bli mera dominant! Matte trodde nog inte att hon var så snäll... Men det är ju skönt att någon annan kan se det! Nu blir det öva, öva, öva för matte!