minos - diary september 2006Lördagen den 30 september
Var och träffade mamma Leija, halvsyrran Alva och Tord & Karin i hästhagen! Det var så roligt sååååå roligt! Både mamma och Alva visade vem som bestämde, men jag var ganska snäll faktiskt. Det vill jag göra om!! Tack Tord & Karin att ni ville/kunde träffas på så kort varsel! :) (Husse & mattes kommentar).
Minos & mamma LeijaSyrran Alva & mamma Leija
 
Fredagen den 29 september
Date med Wesley! Vi busade i "velodromen", och jag är ju som vanligt den stöddigaste och mest busiga av oss två. Skojjigt var det!
 
Torsdagen den 28 september
Vägning och kloklippdag. Vägningen landade på 24 pannor!! Matte orkade knappt lyfta mig! Så nu blir det husse som får väga i framtiden. Jag var lite duktigare den här gången gällande kloklippet, matte var mycket glad!
 
Onsdagen den 27 september
Varit i "velodromen" idag oxå! Skojjigt! Matte tog kort på mig men jag sprang för fort för att det skulle bli några bra. Helt överlycklig när husse kom hem idag, har ju längtat såååå efter honom hela dagen. Matte & jag drog iväg till Järfälla Brukshundklubb och träffade Nike & Susanne. Var på planen och tittade lite på de andra hundarna som var där och tränade. Matte försökte träna lite med mig oxå. Fick busa med Nike på en åker! Tokskoj!
Minos springer i 'velodromen'Slappnar av med matte
 
Måndagen den 25 september - Tisdagen den 26 september
Prommis i skogen med matte på måndagen, vi övade inkallning och att gå i koppel. Det gick över förväntan bra! Matte var mycket stolt! På tisdagen övade vi en hel del inne men även på prommisen då vi letade upp nya skogsvägar och hittade även en jätterolig gräsmatta som ser ut som en velodrom! Tokjobbigt för både matte och mig att springa uppför... Men mest för matte den latmasken! Husse och jag övade oxå hit på kvällskvisten. Det gick fenomenalt, dessutom var det andra vovvar där men jag tittade bara på dem och fortsatte att vara med husse! Duktig såååå duktig är jag! ;)
 
Lördagen den 23 september - Söndagen den 24 september
Husse klippte gräset & matte städade inne. Inte så roligt... :( Men jag fick vara ute med husse när han bara hade lite gräs kvar att klippa, det var jätteskoj! :) Solade & skojjade på gräsmattan medan matte & husse fixade vidare. Gick skogsprommis och fick öva med att ha koppel på mig i skogen så att det inte bara blir lajbans att vara lös! Varit hos farmor & farfar i Odensbacken. Jag hittade mycket smaskens på gräsmattan där! Mums! Vi var förbi Vingåker på vägen hem till Sthlm oxå, det var ju ett trevligt ställe! Hade valp-tok-ryck när vi kom hem!!! Tur att jag fick springa av mig kombinerat med lite träning på kvällskvisten med matte & husse! Jag var jätteduktig!
Lelle klipper gräsetNyklippt baksida Lunger
 
Måndagen den 18 september - Fredagen den 22 september
Åkte tåg "hem" till Arboga och moster Marita med familj. Det gick bra att åka tåg även om det var lite trångt. Men jag knölade mig ned hos en man som satt bakom matte och mig. Han verkade så trevlig! :) Veckan har vi tillbringat hos moster med innehåll av skogspromenader tillsammans med Hampe & Sigge, lite träning, bus med killarna, kloklippning så att moster och Hampe & Sigge blev riktigt oroliga för att jag skrek så högt, bad med shampoonering (vilket var välbehövligt) etc. Åkte till Lunger på fredagskvällen, husse kom och hämtade oss!
Pi badar på badhusetPi badar på badhuset
 
Söndagen den 17 september
Ny valpkurs dag och vi har fått mycket nytt att jobba med :) Husse & matte fick tips hur de ska lära mig att gå i kopplet bättre. Kanske behöver jag ha lite tråkigt när jag är okopplad och jätteskoj när jag är kopplad!? Vi lärde oss oxå tre olika trix på inkallning. En mycket rolig och givande eftermiddag! Tröttheten infann sig snabbt när vi kom hem!
 
Lördagen den 16 september
Var hemma hos Border Collien Nike med familj! Hon fintade mig snabbt på gräset och det var en helt annorlunda upplevelse att leka med henne än med andra vovvar. Hon retades och gömde benet jag lånat av henne och när jag äntligen hittade det fintade hon bort mig igen... :( Gick en sväng i skogen med henne oxå, snabb är hon!! En mycket skön dag med familjen Jegendal!
Nike
 
Fredagen den 15 september
Matte & jag var till Sumpan och träffade Liselott & Wesley och Anna & Ozzi! Det var tokskoj att träffa dem! Ozzi var oxå en stöddig sak precis som jag, men som vanligt såg de andra ut som zebror när vi skiljdes åt... Matte skämdes! Jag hoppas dock att jag får träffa killarna igen, matte tyckte att det var mycket kul att träffa de andra mattarna oxå! :)
Wesley, Ozzi & MinosOzzi & matte Anna
 
Onsdagen den 13 september
Idag har jag "lärt" mig tass och skall! Eller matte provade att träna med mig iallafall... Så jag är på gång! Tokvarmt ute, helt slut när vi kom från vår dagliga skogsprommis!
 
Tisdagen den 12 september
En hemmadag med matte som suttit framför datorn. Varit och gått i skogen med husse & matte.
 
Måndagen den 11 september
Matte och jag tränade lite ligg idag, och den här gången inte i blött gräs!! Matte fattade ju inte att det var för svårt för mig att både lära mig att lägga mig ned samtidigt som gräset var blött. Fy bubblan! En sak i taget tack! Det bästa på hela dagen var att matte köpte en svart fin saccosäck på Blocket.se åt mig!!! Jag kastade mig i den direkt när vi kom hem! Sovit som en stock i den hela natten! Kan man bli annat än lycklig?! :)
Nya saccon
 
Söndagen den 10 september
En lugn och skön dag, så som söndagar ska vara! :) Matte och jag tog en tur till Anneli & Martin och fikade. Det var mycket trevligt! :) På kvällen var jag själv när matte & husse var ut och åt. Men sen blev jag hämtad av matte & åkte hem till Malin & Per fick träffa Rambo! (ipo.nu) Han brydde sig inte ett skit om mig men jag försökte några tappra försök att busa. Somnade gott när jag kom hem.
 
Lördagen den 9 september
Sovmorron! Jag somnade om som en liten gris i husse & mattes säng! Den är sååå skön! Var ute och gick i skogen vid Bögsgård, Sollentuna. Där i skogen träffade vi Ridgebacken Bondinos Vitesse! Hon var en skojjig tjej att leka lite med! Matte var på IKEA en sväng och köpte 3 nya leksaker till mig! :)
Nya gossisen fisken
 
Fredagen den 8 september
Idag har jag varit med husse på jobbet! Det var jätte roligt och spännande! :) Det regnar ute idag och när jag kom hem från husses jobb, tvingade matte med mig ut i skogen :( Jag tyckte att det var otroligt taskigt först, men vad skoj det blev i skogen sen! Sov som en liten gris när jag kom hem.
 
Torsdagen den 7 september
Idag har vi hittat nya vägar i skogen här i Rissne! Toppen! Jag sprang som en tok, men följde efter matte duktigt! Det var mycket berg och stenar där i skogen och de är ju så jäääätteroliga att klättra på! Tur att jag är super på att klättra! :) Matte hade främmande av sina gamla klasskompisar Christopher, Patrik och Camilla. De tyckte alla att jag är en härlig och söt vovve! Det gjorde husse och matte lyckliga!
 
Onsdagen den 6 september
Matte är tokförkyld fortfarande (boooring!) så vi har lajjat på den stora gräsmattan utanför hemma. Det var skoj! Fick dessutom träna lite... Jag är inte så duktig på ligg längre, men sitt kan jag iallfall! :) Husse och matte var och köpte nytt koppel och halsband till mig igår. Det är lite stort men jag växer nog snart i det, för jag har ju börjat att äta duktigt!
 
Tisdagen den 5 september
Var ensam hemma medan matte var hos doktorn. Vilade lite efter en prommis med matte & sen gick vi & mötte Liselott och Wesley vid t-banan här i Rissne. Jag och Wesley busade på gräsmattorna, det var mycket roligt. Jag råkade visst göra lite märken på Wesleys hals så att matte skämdes... Förlåt Wesley!
 
Söndagen den 3 september
Var ensam hemma 1 ½ timma. Det gick toppen!! Kl 17.00 var det dax för valpkurs! Husse & matte fick veta att de levde och blev varse att gottisbitarna var på tok för stora!! Vi övade på sitt - varsågod, ligg - varsågod, få ögonkontakt med matte/husse & att följa med husse & matte. Jag gjorde lite som jag ville. Så nu ska de visst träna till nästa tillfälle. Får väl se hur väl de lyckas! ;)
Gruppfoto valpkurs
 
Lördagen den 2 september
Packade alla sakerna i sommarstugan och åkte hem till Rissne.
 
Fredagen den 1 september
Matte och jag gjorde en skogsutflykt & hittade nya vägar! Till slut var vi framme vid mattes moster Mona och morbror Hasse. Där sov jag skönt på köksmattan emedan matte fikade. När vi gick hem igen fick jag se kor & en skördetröska för första gången i mitt liv!! Korna var lite äckliga för de stirrade så... men skördetröskan var ok.
Mattes morbror Hasse nyss hemkommen från jobbet